Az L-aszkorbinsav olyan természetes aszkorbinsav vegyület, melyet sok zöldség és gyümölcs is tartalmaz.

250 g-os aszkorbinsav; Nature Cookta termék kenyérfélék sütéséhez.

Többféle étel ízesítéséhez vagy állagának javításához felhasználhatjuk. A Nature Cookta aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas L-aszkorbinsavat tartalmaz. Használhatjuk főzéshez, sütéshez, tartósításhoz, vízben oldva is.

Kifejezetten ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál Nature Cookta L-aszkorbinsavat adni a tésztához. Ezáltal könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát kapunk, sütés után pedig kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut.

Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Így is könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk.

A befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök barnulását. Így nagyon finom befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni fognak majd. Eritrittel keverve kitűnő limonádét fogyaszthatunk. Javasolhatjuk még olyan lisztekhez -mint például a napraforgóbél liszt-, melyek a főzés során oxidációjuk miatt elszíneződhetnek.

Az aszkorbinsav fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Tartalmaz: 100% L-aszkorbinsav.

Kiszerelés: 250 gramm.

Nature Cookta termékek »