A fusilli (Magyarországon orsótészta néven ismert) tészta, melyet dugóhúzó vagy spirál alakúvá alakítanak.

Luigi Tomadini fusilli tészta 500g leírása

A durumbúzából készülő tészták tojás és más adalékanyagok felhasználása nélkül is szép sárga színűek, ízesek, illatosak. Ezeknek a tésztáknak a gasztronómiai értéke azon túl, hogy vitamintartalmuk magas, aminosav és fehérje összetételük pedig igen kedvező az, hogy lebontásuk az emésztés során lassabban történik, így a vércukorszintet kisebb mértékben emelik. A kifőzött tészta formatartó, rugalmas, nem csirízesedik.

A durum búzából készült tésztákra jellemző nagy vízfelvevő képesség a tradicionális olasz típusú bronz gyártófejjel készült három forma (spagetti, tortiglioni, fusilli) esetén még nagyobb hangsúlyt kap, és egyben kiemeli az olasz ízek legjavát. Ezen tészták felülete természetes módon világosabb. A kifőtt durumtészta azonban nemcsak többnek látszik, de egészségünk szempontjából is "többet ad".

Összetevők: durumliszt, víz.

Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1484 kJ, fehérje: 11,5 g, szénhidrát: 72,6 g, zsír: 1,5 g -ebből telített zsírsavak: 0,3 g, élelmi rost: 3 g, só: 0,005 g.

Orsó tészta - Egészséges étkezés

Az orsó tészta remek választás lehet az egészséges étkezésekhez. Magas rosttartalmának köszönhetően segíthet a jó emésztés fenntartásában. Könnyen beilleszthető a változatos étrendbe.

Az orsó tészta gazdag tápanyagokban, és kiválóan alkalmas arra, hogy különféle zöldségekkel és fehérjeforrásokkal kombináljuk. Salátákban friss hozzávalókkal, főételekben pedig húsokkal és mártásokkal egyaránt jól mutat. Az elkészítése egyszerű és gyors, így ideális választás a rohanós hétköznapokban is.
Az egészséges étkezés érdekében érdemes figyelni a tészta mennyiségére és a többi hozzávalóra is. Kísérletezzünk különböző ízekkel, és fedezzük fel, mennyi lehetőség rejlik az orsó tésztában! Egészséges és ízletes ételeket készíthetünk belőle, amelyek mindenki tetszését elnyerik.