Biominősítésű nyílgyökérliszt. Nem tartalmaz gabonát, kiválthatók vele hagyományos lisztek és a kukoricakeményítő. Felhasználható főzelékek, szószok, pudingok sűrítésére, tészták, sütemények készítéséhez.
Biomenü Bio Nyílgyökérliszt 125g leírása
A nyílgyökérliszt íztelen, fehér színű, por állagú, könnyen emészthető és könnyen kezelhető. Közkedvelt paleo alapanyag, azok számára is ajánlott a fogyasztása, akik emésztési problémákkal küszködnek, vagy ételintoleranciájuk van. Nem tartalmaz gabonát, magas a rosttartalma, a kímélőbb ételeket igénylő gyermekek és idősek számára is ideális.
A nyílgyökérliszt hasonló tulajdonságú a kukoricakeményítőhöz, tökéletesen sűríthetők vele a főzelékek, mártások, szószok, levesek, zselék és pudingok. A búzaliszt helyettesítésére is alkalmas, finom kenyerek, pékáruk, kekszek, sütemények süthetők belőle, panírozható vele rántott hús is. Édes és sós ételekhez egyaránt felhasználható, igény szerint keverhető más lisztekkel is, például mandulaliszttel, kókuszliszttel, tápiókaliszttel.
A BioMenü készítménye 100%-ban természetes, bio, vegán, gluténmentes, mesterséges ízesítő-, színezék- és tartósítószer-mentes, GMO-mentes, BSE/TSE-mentes, nem besugárzott. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Zsírmentes, élelmirostban gazdag, nátriummentes/sómentes.
Mikor ajánlott a BioMenü Bio Nyílgyökérliszt?
hagyományos lisztek helyettesítésére
kukoricakeményítő helyettesítésére
gluténmentes diétákhoz
laktózmentes diétákhoz
vegán, vegetáriánus, paleo étrend alapanyagaként
fogyókúrához, diétákhoz
Hatóanyagok a készítményben:
Nyílgyökér
Összetevők:
100% biominősítésű nyílgyökérliszt (maranta arundinacea).
Nyomokban gabonaféleségeket, földimogyorót, dióféléket, szóját és szezámmagot tartalmazhat.
Tápérték 100 g készítményben:
Energia 1477 kJ/353 kcal
Zsír 0,1 g
amelyből telített zsírsav 0 g
Szénhidrát 84,8,9 g
amelyből cukor 0 g
Rost 26,8 g
Fehérje (protein) 0,3 g
Só 0 g
Felhasználási javaslat:
A BioMenü Bio Nyílgyökérliszt ízlés szerint felhasználható sűrítőanyagként és sütőlisztként.
Nyílgyökérliszt - Ideális pékárukhoz
A nyílgyökérliszt egy sokoldalú, egészséges alternatíva a hagyományos liszt helyett, különösen a gluténérzékenyek számára. Fedezze fel jótékony hatásait!
A nyílgyökérliszt a nyílgyökér növény gyökeréből származik, amely Dél-Amerikában elterjedt. Nagy mennyiségű szénhidrátot és rostot tartalmaz, így kiváló forrása az energiának. Sütéshez és főzéshez egyaránt alkalmazható, mivel jól sűríti az ételeket, és kellemes állagot biztosít a tésztáknak. A liszt finom állaga miatt különösen kedvelt alapanyag a pékáruk, sütemények és palacsinták készítésénél.
A nyílgyökérliszt emésztést támogató tulajdonságai mellett a bélflóra egészségére is jótékony hatással van. Gluténmentes mivoltának köszönhetően biztonságosan fogyasztható, így remek választás mindazok számára, akik egészségesebb alternatívákat keresnek a konyhájukban. Próbálja ki, és tapasztalja meg a nyílgyökérliszt jótékony hatásait az ételeiben!




