Gluténmentes kenyérliszt, amely valódi fehérkenyér ízvilágot kínál, és egyszerűen használható otthoni kenyérsütéshez.
Felhasználás / Elkészítés:
Kimért lisztkeverékhez adjon olívaolajat, szárított élesztőt és langyos vizet, alaposan gyúrja össze, majd kb. 10 perc szobahőmérsékleti pihentetés után formázza meg és süsse előmelegített sütőben. A kenyérhez, zsömlékhez, bagetthez is jól használható, akár kenyérsütő gépben is elkészíthető. (Sütési hőmérséklet és idő receptoldalon található.)
Összetevők:
kukoricakeményítő, fehér rizsliszt, dextróz, borsófehérje, himalája kristálysó, útifűmaghéj liszt, stabilizátorok (hidroxi-propil-metilcellulóz, guargumi)
Mentességek:
Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, szójamentes, tojásmentes
Energia- és tápérték:
Energia: 1385 kJ (330 kcal)
Zsír: <0,5 g, ebből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 76 g, ebből cukor: 5,5 g
Rost: 1,6 g
Fehérje: 4,7 g
Só: 3,0 g
Tárolás:
Szobahőmérsékleten (15–25 °C), száraz, idegen szagoktól mentes helyen; kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontás után a csomag visszazárása javasolt a simítózár segítségével.
Gyártó és/vagy forgalmazó:
BGB Interherb Kft.
Átfogó ismertető:
Ez a gluténmentes lisztkeverék házi fehérkenyér készítéséhez készült, amely autentikus ízvilágot kínál, és egyszerűen használható akár kenyérsütő gépben is. Tápláló összetételének köszönhetően — kukoricakeményítő, rizsliszt, dextróz, borsófehérje, útifűmaghéj és Himalája só — különböző diétás igényekhez is alkalmazkodhat. Az előállító üzem glutén-, szója-, tej-, tojás- és tejszármazék-mentes működést alkalmaz, így különböző ételallergiák esetén is jól beilleszthető étrendbe. Tápanyagban gazdag, és hosszabb frissesség jellemezheti a kész terméket. Tárolása egyszerű, de felbontás után célszerű gondosan visszazárni a csomagolást.