Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás!
A Paleolit szezámos száraztészta nem csak glutént nem tartalmaz, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszer kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készül. A Paleolit szezámos száraztészta azonban ezektől is mentes és low-carb!

Összetétel: tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás

Elkészítési javaslat: Forrásban lévő sós vízben főzzük 10-15 percig.

Beltartalmi érték 100 grammra vetítve:
Energia kcal/kJ: 394kcal / 1652kJ
Zsír: 9g
ebből telített zsírsavak: 3,8g
Szénhidrát: 48g
ebből cukrok: 1g
Fehérje: 25g
Só: 0,1g
Paleolit termékek »

Címkék:

!edina4paleolit