Ezek a bio napraforgómagok ideálisak csíráztatásra, gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Egész évben vethetők, csírázási idejük mindössze 1-3 nap. Salátákban, levesekben és müzliben is remekül felhasználhatók.

Felhasználás: Kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben.

Nagyon sok vitamint (A, B1, B2, B6, B12, D, E, F, K), ásványi anyagokat (kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, réz) enzimeket és illóolajat tartalmaz (kb. 40 százalék olajat), mely telítetlen zsírsavakban, főként lenolajban és lecitinben, esszenciális aminósavakban gazdag.

Egész évben vethető. Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra. Hőmérséklet: 20 C fok. Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 1- 3 nap.

Réde termékek »

Címkék:

réde