A kakaóbab karakteres ízű, ropogós, rendkívül intenzív ízével feldobhatja a reggeli kásákat, müzlit, de a süteményeknek is különösen gazdag ízt kölcsönöz. Élelmi rostokban gazdag és egyben vasforrás is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.
A kakaóbab tulajdonképpen nem más, mint a csokoládé készítésének alapanyaga. A fermentált, szárított és pörkölt kakaóbab adja a csokoládé jellegzetes ízvilágát, ugyanakkor a csoki készítésekor hozzáadott cukrot nem tartalmazza, nem édes, és jóval karakteresebb ízvilágú.

Enyhén kesernyés, fermentált íze van.

Ropogós textúrájának és mély, gazdag ízének köszönhetően telt kakaóbab ízt ad a süteményeknek, kekszeknek, smoothieknak is.

A kakaóbab viszonylag magas zsírtartalma (kb. 51 g/100 g) mellett csupán 6 g szénhidrátot tartalmaz, emellett pedig gazdag élelmi rostokban. Forrása a vasnak is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A vas a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban, továbbá a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is. Hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, illetve az immunrendszer normál működéséhez is.

Élelmi rostokban gazdag és egyben vasforrás is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.

Ügyelj a kiegyensúlyozott étrendre és az egészséges életmódra!

Átlagos tápérték 100g kakaóbabban:
Energia: 2416kJ / 577kcal
Zsír: 51,6g
amelyből telített zsírsavak: 30,3g
Szénhidrát: 6g
amelyből cukrok: 1,5g
Rost: 23,4g
Fehérje: 12,8g
Só: 0,2g

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Szafi Reform termékek »