Az útifűmaghéj magas rosttartalmánál fogva nagy mennyiségű vizet képes megkötni. Ennek a tulajdonságának köszönhetően kitűnően alkalmazható krémek, pudingok, zselék készítésére.
A vegetáriánusok és vegánok étrendjében zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is. Ételeink sűrítésére, sütemények, kenyerek, tészták állagának javítására is remekül felhasználható.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 753kJ / 187kcal
Zsír: 0,5g
amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 4g
amelyből cukrok: < 0,5g
Rost: 78g
Fehérje: 2,5g
Só: 0,33g

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Szafi Reform termékek »