Európa több országában fontos alapanyag, de a kínai konyha is gyakran dolgozik vele.

Kenyérvarázs gluténmentes kukoricaliszt 1000g leírása

A Kenyérvarázs kukoricaliszt kiváló mártások sűrítéséhez, galuskához, krémlevesekhez, hústöltelékek dúsításához. Belőle készül két híres népi étel, a puliszka és a prósza. Kis mennyiségben érdemes a kenyérhez adni, amely a kukoricaliszttől kissé édeskés, kellemes ízű lesz. Édes süteményekhez is jól használható. Vigyázni kell, hogy a kukoricaliszt friss legyen, mert míg frissen édeskés ízű, kellemes illatú, addig az állott kukoricaliszt könnyen megkeseredik.

Kukoricaliszt tápértéke (100g): energia: 1452 KJ 347 Kcal, fehérje: 9,6 g, szénhidrát: 70,2 g, zsír: 3,1 g, kálium: 60mg/kg, foszfor: 170 mg/kg.

Kukoricaliszt - Zöld módszer az étkezéshez

A kukoricaliszt egy fenntartható és környezetbarát alapanyag, amely egyszerre tápláló és ízletes. Kiváló alternatívát jelenthet a hagyományos búzaliszt helyett, különösen a gluténérzékenyek számára. Fedezze fel a kukoricaliszt előnyeit!

A kukoricaliszt előállítása során a kukoricát gondosan válogatják és őrlik, így a folyamat során minimális hulladék keletkezik. A kukorica termesztése is környezetbarát, hiszen sok helyen nem igényel különleges vegyszereket vagy műtrágyát. A kukoricaliszt íze édes és diós, amely különlegessé teszi az ételeket.
A kukoricaliszt felhasználható különféle ételek készítésére, például levesek sűrítésére, palacsinták, sütemények vagy akár főételek előállítására. A gluténmentes életmódot folytatók számára ez az alapanyag kiváló választás, hiszen ízletes fogásokat varázsolhatunk belőle. Ne habozzon, válassza a kukoricalisztet az egészséges és fenntartható étkezéshez!