A Nature Cookta kakaóvaj teljesen természetes zsíradék, melynek enyhén kakaó aromája különleges ízűvé varázsolja a legegyszerűbbnek tűnő ételt is.
Nature Cookta kakaóvaj 100g leírása
Egy kakaóbab körülbelül 44-46% kakaóvajat tartalmaz, melyet a csokoládé gyártása során nyernek ki belőle.
Ekkor kapjuk ezt a különleges fehéres-sárgás színű zsíradékot. Olvadáspontja 32-35 °C, szobahőmérsékleten pedig szilárd halmazállapotú. A kakaógyártás során állítják elő. Az érett babokat először fermentálják, majd szárítják őket, hogy minél kevesebb legyen a víztartalmuk. A nyers kakaót ezután megpörkölik, majd törés után választják szét a kakaóport és a kakaóvajat. A kakaóvaj a csokoládé legfontosabb alapanyaga. Élettani hatásaira a sokoldalúság jellemző: gazdag antioxidánsokban, illetve rézben és magnéziumban. E- és K-vitamint is nagy számban találunk benne. Természetes zsírokat és savakat is bőségesen tartalmaz, például olajsavat, sztearinsavat, linolsavat és palmitinsavat. Ezen kívül jelentős a polifenol, és karotinoid tartalma. Konyhai felhasználhatósága az egyszerű alapanyag ellenére rendkívül sokoldalú: használhatjuk sütéshez, főzéshez, desszertek elkészítéséhez. Ne tévesszen meg minket, hogy alapíze édes, nyugodtan használjuk sós ételeinkhez is, hiszen nem mindennapi ízhatásokat érhetünk el vele. Míg más zsírok már körülbelül 200 °C-on égni kezdenek, a kakaóvajjal ennél magasabb hőmérsékleten is biztonságosan süthetünk, főzhetünk. Más zsírokkal ellentétben kicsi mennyiség is elég belőle. Fontos tudni, hogy étkezési célra csak olyan kakaóvajat használjunk, mely 100%-os, és mindig ellenőrizzük a hozzávalókat. Desszertek alapanyagaként nagyszerűen használható. Néhány sütemény, vagy bonbon elkészítésénél nagy figyelmet kell szentelnünk annak, hogy a csokoládéréteg vékonyan kerüljön a sütemény oldalára, vagy tetejére. Ha a megvásárolt, jó minőségű csokoládét kakaóvajjal összekeverjük, a bevonat egyszerűen kenhető állagúvá válik. A kakaóvaj tejmentes, ezért a megfelelően megválasztott alapanyagok hozzáadásával olyan desszerteket, csokoládékat készíthetünk, amelyek bármilyen diétába, egészséges étrendbe beilleszthetőek lesznek. A Nature Cookta kakaóvaj használatával a hagyományos zsíroknál is egészségesebben süthetünk, főzhetünk, és készíthetjük el desszertjeinket. 100% kakaóvaj.
Kakaóvaj étkezési - egészséges zsírszövet
A kakaóvaj egy természetes növényi zsír, amely tápláló és ízletes. Ideális választás az egészséges életmódhoz, és számos előnyt kínál a felhasználás során.
A kakaóvaj a kakaóbab zsíros része, amely gazdag telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban. Ezek az összetevők hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez, különösen a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A kakaóvaj rengeteg vitaminban és ásványi anyagban is bővelkedik, így igazi tápláló alapanyag a konyhában.
Felhasználása sokoldalú: használhatjuk sütéshez, főzéshez, vagy akár krémek és édességek készítéséhez. Kiváló alternatívája a hagyományos zsiradékoknak, és különleges ízt ad az ételeinknek. A kakaóvaj nemcsak ízletes, hanem egészséges választás is, amit érdemes beépíteni a mindennapi étrendünkbe.





