A Nature Cookta mákliszt egy ízletes, egészséges liszt, melynek beltartalmi értéke körülbelül 30%-kal magasabb, mint a sima őrölt máké.

Nature Cookta mákliszt 500g leírása

Összetevők: 100% mákliszt.

Amellett, hogy kiváló vas, vitamin-, ásványi anyag-, kalcium-, magnézium- és rostforrás, alacsony szénhidráttartalma és mindössze kb. 280 Kcal/100 g kalóriatartalma alkalmassá teszi, hogy bármelyik testsúlycsökkentő programot követők beillesszék az étrendjükbe, akár a paleolit diétába is. A többi Nature Cookta liszthez hasonlóan a mákliszt készítése során is először hidegen és vegyszermentesen kisajtolják a mák olaját, azután a pelletet lisztté őrlik. Ezáltal a mákliszt olaj- és Omega-6 zsírsavtartalma is lényegesen lecsökken, valamint az Omega-6 zsírsav sütés hatására nem alakul át gyulladáskeltő káros anyaggá, így már alkalmas sütésre is. Mire használható a Nature Cookta mákliszt? Az ételek sűrítésére is alkalmas, mert nagy mennyiségű folyadékot és zsíradékot képes felvenni, süthetünk vele kenyeret, péksüteményeket, muffint, lepényeket, minden olyan ételbe tehetjük, amibe beleillik a mák íze. Citrommal és xukorral együtt kiváló tölteléket készíthetünk máklisztből. Hogyan használjuk a Nature Cookta máklisztet? Akár 100%-ban használjuk, akár más gluténmentes liszttel keverve, a sütemények vagy kenyér készítésekor adjunk a receptben szereplő tojásmennyiséghez még egyet, hogy a túlzott morzsálódást elkerüljük! Milyen jótékony hatásokkal bír a mákliszt? Magas a fehérjetartalma, ezért a vegetáriánusok és vegánok étrendjébe is ajánljuk, magas vastartalma miatt is fontos konyhai alapanyag, mert vashiány következtében olyan tünetek jelentkezhetnek, mint fáradékonyság, csökkent teljesítőképesség, hajhullás, nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és magnéziumot is, amiknek a hiánya számos tünetet okoz, köztük ingerlékenységet, izomgörcsöket és -húzódásokat- a búzaliszttel összehasonlítva jóval magasabb a rosttartalma, ennek köszönhetően kevesebb nettó emészthető szénhidrátot tartalmaz, amik nem alakulnak glükózzá, emiatt a vércukorszintre is jótékony hatással van, valamint a bélrendszer helyes működése szempontjából is kiemelkedő fontosságú.

Mákliszt - tápláló és ízletes liszt

A mákliszt egy természetes, tápláló alternatíva a hagyományos liszt helyett. Gazdag tápanyagokban, így ideális választás az egészséges táplálkozás híveinek. Próbálja ki!

A mákliszt a mák magjának finomra őrlésével készül, és gazdag fehérjékben, rostokban, valamint vitaminokban. Az antioxidánsokban bővelkedő liszt segít a szervezet védekezőképességének növelésében, és hozzájárul a szív- és érrendszeri egészséghez. A mákliszt felhasználása rendkívül sokoldalú; süteményekhez, palacsintákhoz vagy akár levesekhez is adható.
Ezen kívül a mákliszt gluténmentes, ami különösen előnyös a gluténérzékenyek számára. Beépítve az étrendbe, a mákliszt nemcsak egészséges, hanem ízletes alternatívát is kínál. Fedezze fel a mákliszt adta lehetőségeket, és élvezze a tápláló ételek élvezetét!