A finomra őrölt szőlőmag antioxidánsokban gazdag, polifenol tartalma segíthet a sejtek védelmében.
Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250g leírása
Tartalmaz: 100% szőlőmag őrlemény.
A szőlőmag finom őrlemény a szőlőmagliszthez hasonlóan beilleszthető a paleolit étrendbe, a különleges eljárás során csökken az Omega6 tartalma. Készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, és ezt a zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté. A finom őrlemény abban különbözik a liszttől, hogy még finomabb szemcsés lisztté őrlik. A mindennapokban ránk ható káros ingerek, anyagok - például a szennyezett víz és a levegő -, a pollen, a stressz vagy a tartósítószerek szabadgyököket termelnek a szervezetben, így károsítva egészséges sejtjeinket. A polifenolok antioxidáns hatású összetevői, melyek a szőlőmag kivonatban nagy arányban megtalálhatóak, hozzájárulnak az oxidatív folyamatok meggátolásában. A vörös szőlőmagból készült finom őrlemény körülbelül 2000 féle antioxidánst, poliofenolt tartalmaz. Átlagos összpolifenol tartalma 2500 mg/100 g. A benne lévő polifenolok majdnem 100%-osan felszívódnak szervezetünkben a mikroőrlési eljárásnak köszönhetően. Ezzel az eljárással egy kiterített szőlőmag felületete körülbelül fél m2 lenne, ezt pedig lehetővé teszi a polifenolok nagy százalékú felszívódását. A rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, apicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, és a B3 a legismertebb összetevői közé tartozik. Az őrlemény por állagú, íze olyan, mint a friss szőlőmagnak. Kissé kesernyés, de nem savanyú, nem erjedt az íze. Javasolt napi bevitel: 3-5 g/nap. Felhasználási javaslat: felhasználhatjuk sütésnél, a liszt kb. 3%-ának megfelelő mennyiséget adjunk hozzá, így készíthetünk vele süteményeket, palacsintát, de fonott kalács készítésénél a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele. A szőlőmag finom őrlemény nem csak fogyasztható, hanem kozmetikai felhasználásra is jó. Vízzel, vagy mézzel elkeverve frissítő arcpakolást készíthetünk.
Szőlőmag - Természetes antioxidáns
A szőlőmagban található antioxidánsok segítenek megvédeni a szervezetet a káros hatásoktól. Ismerje meg, miért érdemes szőlőmagot fogyasztani!
A szőlőmag rendkívül gazdag tápanyagokban, különösen proanthocyanidinben, amely a legfontosabb antioxidáns a szőlőben. Ez a vegyület segít a sejtek védelmében, csökkenti a gyulladások kockázatát és támogatja az immunrendszert. Ezen kívül a szőlőmag jótékony hatással van a bélflórára is, javítva az emésztést és a tápanyagok felszívódását.
A szőlőmag különféle formákban elérhető: fogyasztható egészben, őrölve, vagy olaj formájában. Salátákhoz, turmixokhoz és különféle ételekhez is hozzáadható, így könnyen beépíthető a mindennapi étrendbe. A szőlőmag rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az egészséges életmódhoz és a hosszú távú jó közérzet fenntartásához.
Szőlőmag őrlemény - A természet csodája
A szőlőmag őrlemény a természet egyik legértékesebb tápláléka, tele jótékony hatásokkal. Ismerd meg ezt a csodás terméket, és tapasztald meg előnyeit! Az őrlemény segít a mindennapi egészséged fenntartásában.
A szőlőmag őrlemény gazdag antioxidánsokban, amelyek segíthetnek a sejtek védelmében és a gyulladások csökkentésében. A benne található vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulhatnak a bőr és a szív egészségéhez. Használhatod smoothie-kban, joghurtokban vagy ételekhez adva, így könnyedén beépítheted a mindennapi étrendedbe.
A rendszeres fogyasztása erősítheti az immunrendszert és támogathatja a bélflóra egészségét is. A szőlőmag őrlemény emellett segíthet a méregtelenítésben, így ideális választás lehet az egészséges életmódhoz. Próbáld ki, és élvezd a természet ajándékait!




