Sütésálló, 65%-kal csökkentett energia és 60%-kal csökkentett szénhidráttartalmú lekvár.
Szafi Free fahéjas szilva-alma lekvár 350g leírása
Mivel lekvárjaink nem kristálycukorral és azt helyettesítő Datolya sziruppal (az alacsony tápértékek érdekében) készülnek, édességszintjük alacsonyabb, ezért kiválóan alkalmasak főételek mellé szószként. Amennyiben a kész ételt, desszertet édesebben szeretnénk fogyasztani, por eritrittel vagy sziruppal javasoljuk kiegészíteni.
Összetevők: szilva (50%), ivóvíz, almalé (20%); édesítőszerek (eritrit , szteviol glikozidok), sűrítő anyag (pektin), fahéj ( 0,5 %), étkezési sav (citromsav). Gyümölcstartalom: 100 g termék 70 g gyümölcs felhasználásával készült. Darabosság: gyümölcsdarabokat tartalmaz. Tartósítás módja: hőkezeléssel tartósítva. Minőségét megőrzi: 18 hónap (bontatlan csomagolásban), felbontás után hűtőben 5-10 fokon tárolva, 5 napig fogyasztható. Tárolási feltételek: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben 5-10 fokon.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 228 kJ/54 kcal, zsír: <0,5 g -amelyből telített zsírsavak: <0,1 g, szénhidrát: 16,1 g -amelyből cukrok: 8,1 g -amelyből poliolok: 4,5 g, rost: 2,0 g, fehérje: <0,5 g, só: <0,01 g.
Szilva lekvár - A gyümölcsös kényeztetés
A szilva lekvár egy ízletes és tápláló csemege, amely mindenki kedvence. Gazdag gyümölcsös íze és sűrű állaga különlegessé teszi a reggelit vagy a desszerteket. A szilva lekvár minden falatban érezhető.
A készítési folyamat során a friss szilvát alaposan megmossák, majd főzni kezdik, hogy kiemeljék annak természetes édességét. A főzés során hozzáadják az édesítőt, ami fokozza a gyümölcs ízét, és segít elérni a vágyott sűrűséget. Az elkészült lekvár hűtőszekrényben tárolva hosszú ideig megőrzi minőségét, így bármikor élvezheti.
A szilva lekvár nemcsak finom, hanem egészséges is, tele van vitaminokkal. Használhatjuk reggelire, desszertként, vagy akár sós ételek kísérőjeként is. Engedje meg, hogy a szilva lekvár varázsa minden étkezést különlegessé tegyen!
Alma lekvár - A hagyományos ízélmény
Az alma lekvár a hagyományos magyar konyha elengedhetetlen része, amely a gyümölcsök zamatát megőrzi. Finom, édes és savanykás ízével mindenki szívébe belopja magát. Ideális választás a családi reggelikhez.
A lekvár készítése során a legjobb minőségű almákat válogatják ki, amelyeket cukorral és citromlével főznek össze. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy az alma aromái és ízei maximálisan kibontakozzanak, így egy gazdag, krémes állagú lekvárt kapunk. A lekvár természetes módon tartalmazza az almák vitaminjait, és mivel házilag készül, biztosak lehetünk benne, hogy nincsenek benne mesterséges adalékok.
Az alma lekvár felhasználása rendkívül sokoldalú: kivihetjük a reggelinkre, vagy sütemények töltelékeként is remek választás. Különleges ízélményt nyújt, amely a családi összejöveteleken is megállja a helyét. Az alma lekvár nemcsak egy édesség, hanem egy hagyományos ízélmény, amely összeköti a generációkat.
Szilva - A vitaminbomba
A szilva egy ízletes és tápláló gyümölcs, amely számos jótékony hatással bír. A vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása, ezért érdemes beépíteni az étrendünkbe. Remek választás nyáron!
A szilva különböző fajtái, mint a kék, sárga és piros, mind különböző ízeket és textúrákat kínálnak. Az antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, friss szilva nemcsak a nyári hónapok kedvence, hanem a télire elrakott lekvárokban is megjelenik. A gyümölcs segít a bélműködés javításában, és jótékony hatással van a szív- és érrendszerre.
Ezen túlmenően a szilva kiváló hidratáló hatású, ami hozzájárul a bőr szépségének megőrzéséhez. Fogyasztása javasolt frissen, de ízletes kiegészítője lehet süteményeknek, salátáknak is. Ne hagyja ki ezt a sokoldalú gyümölcsöt a napi étrendjéből!




