A keverék többféle gluténmentes lisztből, például köles- és hajdinalisztből áll, palacsinta készítéséhez kifejlesztve.
Szafi Fitt gluténmentes palacsintaliszt 500g leírása
Összetevők: tápióka keményítő, vanília ízű édesítőszer (eritrit, természetes vanília aroma) kókuszliszt, bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes és tejmentes vékony tésztás, a hagyományoshoz hasonló ízvilágú palacsintát. 1 csomag (500 g) palacsinta lisztkeverékből 33 db. Palacsinta süthető. A lisztkeverék 100 g energiatartalmából 104 kJ/26 Kcal energia származik élelmi rostokból. A lisztkeverék 100 g szénhidrát-tartalmából 26 g eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. 1 db. Kész palacsinta (40 g) szénhidrát-tartalmából 3,9 g eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Felhasználási javaslat: palacsinta recept: hozzávalók (5 db-hoz): 75 g. Szafi Reform gluténmentes palacsinta lisztkeverék, kis csipet só, 8 g. Kókuszolaj, 2 db. M-es tojás, 170 g. Szoba hőmérsékletű víz. Elkészítés: kézi habverővel keverjük ki a vizet, tojást, folyékony kókuszolajat, sót, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyors mozdulatokkal keverjük ki. Ezután pihentessük 15 percet, majd kiolajozott felforrósított serpenyőben közepes hőfokon süssük ki a palacsintákat. (akkor fordítható meg, ha a széle barnulni kezd.)
Palacsinta - A gasztronómia remeke
A palacsinta egy olyan étel, amely a világ számos konyhájában megtalálható. Az egyszerű tészta könnyen variálható, így mindenki ízlésének megfelelően elkészíthető. Finom és laktató, ideális választás bármilyen étkezéshez.
A palacsinta tésztájának elkészítése nem bonyolult, csupán néhány alapanyag szükséges: liszt, tojás, tej és só. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és a tésztát pihentetjük, hogy a palacsinták kellemes állagúak legyenek. Sütéskor a serpenyőt vékonyan megkenjük olajjal, majd a tésztát egyenletesen elosztjuk. A palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük, így a végeredmény ízletes és kívánatos lesz.
Töltelékek terén szinte határtalan lehetőségek állnak rendelkezésre: édes és sós változatok egyaránt népszerűek. Az édes palacsintákat gyakran kínálják lekvárral, gyümölcsökkel vagy krémekkel, míg a sósakhoz sonka, sajt és zöldségek illenek. A palacsinta tökéletes választás bármilyen alkalomra, hiszen garantáltan mindenki elégedett lesz!
Palacsinta lisztkeverék - Az ízletes kényelem
A palacsinta lisztkeverék kiváló választás mindazok számára, akik gyorsan szeretnék élvezni a palacsinták ízét. Ezzel a keverékkel a főzés sosem volt még ilyen egyszerű!
A keverék tartalmazza a legfontosabb összetevőket, mint a búzaliszt, sütőpor és egyéb fűszerek, amelyek együtt biztosítják a palacsinták könnyű és ízletes állagát. Az elkészítése rendkívül egyszerű: csak víz vagy tej hozzáadása szükséges, és már kész is a tészta. Gyorsan és könnyedén süthet ki egy ízletes reggelit, vagy készíthet desszertet a családnak.
A palacsinta lisztkeverék sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különféle ízletes ételeket készítsen belőle. Használhatja édes töltelékekkel, mint például gyümölcs, méz vagy csokoládé, de sós töltelékekhez is ideális, mint például sonka vagy sajt. Ezzel a keverékkel mindig garantált a siker, és pillanatok alatt varázsolhat finom étkezéseket!




