Paleolit éléskamra omlós piskóta lisztkeverék. Harmonikus ízű, paleo lisztekből készült piskóta keverék a búzalisztes helyett, hasonló módon elkészíthető.

125 g-os omlós piskóta lisztkeverék; Paleolit Éléskamra termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia: 1142,9 kJ/275,6 Kcal, zsír: 4,9 g -amelyből telített zsírsavak: 3,6 g, szénhidrát: 46,5 g -amelyből cukrok: 3 g, fehérje: 10,4 g, só: 0 g, rost: 25,5 g.

Összetevők: tápióka, szezámliszt, bambusz rost liszt, kókuszliszt, paleolit éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő).
Ajánljuk fogyókúrázók, diétázók, táplálék allergiások számára. Csökkentett szénhidrát tartalom. Magas rosttartalom. Semleges ízű. Az omlós piskóta alapliszt (édes süteményekhez ajánlva) édesítés nélkül kapható! Kedved szerint te választod meg, mennyit és milyen édesítőt teszel hozzá. Javaslatok: 70 g eritrit,50 g xilit,30 g glicin (aminosav, ami édes) néhány csepp stevia,2 evőkanál méz, stb. Az édesítőt azért hagytuk ki, hogy ne mi döntsünk helyetted, mit szeretnél használni. Sorban az összes édes termékünk édesítésmentessé válik. Meghagyva ezzel neked a választás szabadságát. Bevezetését már régóta tervezzük, de sem ízben, sem állagban nem szerettünk volna kompromisszumot kötni, folyamatos fejlesztések után most találtuk el azt az összetételt, ízvilágot, amely teljesen visszaadja a hagyományos piskótát, ha nem finomabb annál. Jó rostforrás, alacsony keményítő tartalom jellemzi, így akár egy reggeli vagy uzsonna fogás is készíthető belőle, nem szigorúan cukrászati vagy élvezeti sütemény. Igazi hiánypótló termék. A recept 6 tojáshoz készült, így egy nagy család kiadós süteménye lehet. Érdemes kipróbálni átszokó paleosoknak, családtagokat meghódítani és azoknak, akik igazi piskótára vágynak, tolakodó ízek nélkül. A lisztkeverék alkalmas mindenféle piskóta alapú sütemény, torta elkészítésére. Néhány hagyományos hozzávalóval könnyen és gyorsan készíthetünk ünnepi süteményt vagy hétköznapi finomságot a család asztalára, mindezt egészségesen és alacsony szénhidrát tartalommal. A hagyományos sütemények reform alternatívája harmonikus ízzel, lágy, omlós tésztával és ínycsiklandóan édes illattal. A tésztának nincs semmilyen markáns, tolakodó íze, naturális ízvilága nagyon hasonlít a hagyományos piskótához. Javasoljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült piskótáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény még a finnyásabb családtagoknál is. A keverékben a kiegyensúlyozott ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű paleolit éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk. Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást. Allergén infó vastagon szedve. Elkészítés. A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek. Az édesítőn kivűl a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz. Édesítés nélkül készült termék. Alap recept. 6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60-70 g eritrittel vagy xilittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet,2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 24 cm-es szilikon torta formában vagy 25*20-as tepsiben 180 fokon,35 perc alatt (tűpróba) süsd készre. Mindenféle piskótából készült sütemény és torta alapja lehet. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.