Kókuszvirágcukor és szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer.
Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirág cukor, steviával 300g leírása
Nem tartalmaz cukoralkoholt, nem hashajtó hatású, így az erre érzékenyek is fogyaszthatják. Paleo és vegán életmódba is beépíthető. Ötször kevesebb kell az ételekbe, italokba, mint a kristálycukorból, így 5-ször kevesebb az étel -édesítésből származó- hozzáadott szénhidráttartalma, ezáltal a szénhidrát-csökkentett életmódot követők számára is ajánljuk.
Összetevők: kókuszvirágcukor (98%), szteviol-glikozidok.
Fogyasztható meleg italokban elkeverve, például kávéba, kakaóba, teába. Meleg folyadékban nagyon könnyen oldódik. Sütéshez, főzéshez is tökéletesen használható. Helyettesíthető vele az eritrit, poreritrit, és a "negyedannyi" típusú édesítőszerek is. Általános szabály, hogy amennyivel kevesebb édesítő kell így a receptbe, annyival több folyadékot fog igényelni. A sütési hőfok általában így 10 fokkal magasabb. Instant kakaópor készíthető belőle, amennyiben 1 teáskanál ötszörös édesítőt és egy csapott teáskanál kakaóport elkeverünk. A kakaópor fahéjjal is helyettesíthető. A termék glutént, tojást, tejet, szezámmagot és szóját is feldolgozó üzemben készült.
Fontos információ: mivel a termék nem tartalmaz csomósodásgátló szert, kisebb csomók előfordulhatnak, melyek meleg folyadékban könnyen feloldódnak.
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Kiszerelés: 300 g.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1577 kJ/377 kcal, zsír: 0 g -amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 91 g -amelyből cukrok: 85 g, rost: 1,7 g, fehérje: 1,9 g, só: 0,40 g.
Kókuszvirágcukor - Az egészséges cukorforrás
A kókuszvirágcukor egy természetes, organikus édesítőszer, amely a kókuszpálmák virágainak nektárjából készül. Ez a cukor remek alternatívát kínál a finomított cukrok helyett.
A kókuszvirágcukor nemcsak édes ízével vonzza a figyelmet, hanem tápláló összetevőivel is. Gazdag ásványi anyagokban, mint például kálium, magnézium és cink, ez az édesítőszer segíti a test megfelelő működését. Az alacsony glikémiás indexének köszönhetően lassabban emeli meg a vércukorszintet, így ideális választás lehet cukorbetegek és diétázók számára is.
Felhasználása széles spektrumú: sütéshez, főzéshez, vagy italok ízesítésére egyaránt alkalmas. Az íze kellemesen édes és enyhén karamellás, így egyedi ízélményt nyújt, miközben egészségesebbé teszi az ételeket. Könnyedén beilleszthető a mindennapi táplálkozásba, így mindenki számára ideális választás lehet.




