A quinoa pehelyből pillanatok alatt, főzés nélkül készíthető finom reggeli, a rohanó hétköznapokon is.
Szafi Free gluténmentes quinoa pehely 300g leírása
quinoa pehely fehérje- és élelmirostforrás, így a kiegyensúlyozott étrendnek méltó részét képezheti. A quinoa pehely 100%-ban natúr quinoából, pelyhesítéssel készített termék. A hagyományos quinoával szemben nem kell főzni, hanem vízzel elkeverve pillanatok alatt finom kását készíthetünk belőle. Felhasználhatjuk ezen kívül sütemények, kenyerek tésztájának dúsításához, de akár házi müzli, granola vagy nyers sütemények készítéséhez is.
A quinoa természetesen gluténmentes alapanyag, így a gluténérzékenyek étrendjébe is könnyedén beilleszthető. A quinoa pehely élelmirost- és fehérjeforrás. A zabpehely 14 grammos, és a búza 10-12 grammos fehérjetartalmához képest a quinoa pehely 16 gramm fehérjét tartalmaz 100 g-ban.
Felhasználási javaslat:
Nyers vegán quinoa kása (főzés nélkül): 1 adag quinoa pehelyhez adjunk 3-szoros mennyiségű meleg folyadékot, édesítsük és ízesítsük kedvünk szerint, pl.: magokkal, aszalványokkal, friss gyümölccsel, kakaóporral, karobporral, darált mákkal, dióval stb., keverjük össze jó alaposan, és máris fogyaszthatjuk.
Továbbá sütemények és kenyérfélék tésztáját is gazdagíthatjuk vele.
Átlagos tápérték 100g quinoa pehelyben: Energia: 1645 kJ/393 kcal, zsír: 6,9 g -amelyből telített zsírsavak: 1,2 g, szénhidrát: 63,9 g -amelyből cukrok (a quinoa pehely természetesen előforduló cukrot tartalmaz): 1,5 g, rost: 3,5 g, fehérje: 16,2 g, só: 0,05 g.
Quinoa pehely - a fenntartható választás
A quinoa pehely nemcsak tápláló, hanem fenntartható alternatíva is a hagyományos gabonákhoz képest. Támogatja az egészséges életmódot.
A quinoa pehely előállítása során figyelembe veszik a környezetvédelmi szempontokat, így ez a termék ideális választás a tudatos vásárlók számára. Magas tápanyagtartalmának köszönhetően gazdag fehérjében és rostban, ami hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz. Az íze semleges, így könnyen variálható különböző ételekben.
Fogyasztható reggelire, salátákhoz, levesekhez vagy főételekhez is. Kiváló alternatíva a gluténérzékenyeknek, mivel nem tartalmaz glutént. A quinoa pehely nemcsak tápláló, hanem a fenntartható jövőnk érdekében is egy jó választás, hiszen hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz és a környezetvédelemhez.
Quinoa - Az egészség megőrzésének kulcsa
A quinoa tápláló összetevői hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez. Kiváló alternatíva a hagyományos gabonák helyett, és jótékony hatásai miatt érdemes beépíteni az étrendbe. Ismerje meg a quinoa előnyeit!
A quinoa gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, beleértve a B-vitaminokat, vasat és magnéziumot. Ezek az összetevők támogatják az immunrendszert és javítják az energiaszintet. A quinoa rosttartalma segít a bélflóra egyensúlyának fenntartásában, ami fontos a megfelelő emésztéshez. Ezen kívül a quinoa alacsony glikémiás indexe miatt segíthet a vércukorszint stabilizálásában, így ideális választás cukorbetegeknek is.
A quinoa rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez is. Az egészséges étrend részeként a quinoa nemcsak tápláló, hanem ízletes alternatívát kínál a mindennapi ételekhez. Próbálja ki Ön is, és tapasztalja meg a quinoa jótékony hatásait az egészségére!




