Semmilyen jelölendő allergén anyagot nem tartalmaz (pl. glutén, tejszármazék, tojásszármazék, szója, magfélék), illetve kakaópor sincs benne, így az ezekre érzékenyek is fogyaszthatják.

Szafi Free karobos quinoa kása alap 300g leírása

A quinoa kása alap segítségével könnyen készíthetünk finom, VEGÁN kását tej hozzáadása nélkül. Az alappor nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert, így ízlés és diéta szerint egyénileg édesíthető! Összetevők: quinoa pehely (38,5 %), gluténmentes zabpehelyliszt, karobpor, kókuszreszelék. Egy adag kása (150 g) szénhidrát-tartalmából 4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználási javaslat:

Hozzávalók (2 adaghoz): 60 g Szafi Free reggeliző quinoa kása alap, 2,5 dl víz, kb. 30 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 1 teáskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer), friss gyümölcs, vagy aszalványok, magok ízlés és diéta szerint.

Elkészítés: a kását, a vízzel és az édesítővel keverjük ki, majd tegyük fel a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Friss gyümölccsel vagy aszalványokkal, magokkal tálaljuk!

Átlagos tápérték 100g kása alapban: Energia: 1694 kJ/403 kcal, zsír: 11,8 g -amelyből telített zsírsavak: 6,7 g, szénhidrát: 55,9 g -amelyből cukrok: 5,6 g -amelyből poliolok: 0 g, rost: 12,4 g, fehérje: 12,3 g, só: 0,03 g.

Quinoa kása - ízek és táplálkozás harmóniája

A quinoa kása ízletes és tápláló reggeli lehetőség, amely tápanyagokban gazdag. Könnyen elkészíthető és sokféleképpen variálható.

A quinoa magja egy különlegesen tápláló alapanyag, amelyet vízben vagy növényi tejben főzve kásává alakíthatunk. Az elkészítése során a quinoa puffadni kezd, és krémes állagú ételt kapunk. Az ízesítése változatos: friss gyümölcsök, méz, vagy akár diófélék hozzáadásával biztosíthatjuk, hogy mindenki megtalálja a számára legfinomabb verziót. A quinoa kása nemcsak reggelire, hanem uzsonnára is ideális.
A quinoa magas fehérjetartalmának köszönhetően segíti a jóllakottság érzését, így hosszú órákon át energikusak lehetünk. Gluténmentes tulajdonsága miatt a kása a diétázók és gluténérzékenyek számára is megfelelő választás. A quinoa kása tehát egy tápláló, ízletes és sokoldalú étkezési lehetőség, amely a mindennapi étrendünk szerves részévé válhat.