A chia magos quinoa kása alap segítségével könnyen készíthetünk gluténmentes vegán kását.
Az alappor nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert, így ízlés és diéta szerint egyénileg édesíthető! Egy adag kása (175 g) szénhidrát-tartalmából 4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Összetevők: gluténmentes quinoa pehely, gluténmentes zabpehelyliszt, kókuszreszelék, aztékzsályamag (Salvia hispanica, azaz chia mag) (7%), természetes aromák, bourbon vanília őrlemény.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók (1 adaghoz): 30 g Szafi Free vaníliás chia magos quinoa kása alap, 1,5 dl kókusztej (pl. Joya /19 kcal/ kókuszital), kb. 15 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 4-5 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer), Friss gyümölcs, vagy aszalványok, magok ízlés és diéta szerint.
Elkészítés: A kását, a vízzel és az édesítővel keverjük ki, majd tegyük fel a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Friss gyümölccsel vagy aszalványokkal, magokkal tálaljuk! Felhívjuk a fogyasztók figyelmét arra, hogy a chia mag napi ajánlott fogyasztói mennyisége maximum 15 gramm! 1 adag kész kása 2 gramm chia magot tartalmaz!
Átlagos tápérték 100 g kása alapban: Energia: 1808 kJ/431 kcal, zsír: 14,5 g -amelyből telített zsírsavak: 7,3 g, szénhidrát: 56,8 g -amelyből cukrok: 1,9 g -amelyből poliolok: 0 g, rost: 8,8 g, fehérje: 13,8 g, só: <0,01 g.