Szafi Free Fehér kenyér (útifűmentes) lisztkeverék (gluténmentes).
Szafi free fehér kenyér liszt 1000g leírása
Gluténmentes, vegán, útifűmentes lisztkeverék, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan készíthetünk hófehér, kívül ropogós, belül puha kenyeret.
Kenyér recept: Hozzávalók: 350g Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék; 7g só; 4g porélesztő; 3g agavé szirup vagy datolyaszirup; 18g Paleo olaj; 280g kézmeleg víz; 1g olaj a sütés előtti kenéshez.
Elkészítés: Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd öntsük hozzá a vizet, az olajat, az agavét, és kézi robotgép spirálszárával dolgozzuk csomómentesre (fakanállal is kikeverhetjük úgy, hogy fokozatosan, több részletben öntsük hozzá a vizet, így nem lesz csomós). Béleljünk ki sütőpapírral egy legfeljebb 21,5x11cm-es fém kenyérsütőformát. Ha kikevertük a tésztát (amely nokedli állagú, krémszerű lesz), öntsük a formába, és nedves szilikon spatulával simítsuk bele. Fedjük le lazán (hogy a tészta a kelés közben ne érjen hozzá) frissentartó fóliával, és tegyük 20 percre, 50 °C-ra előmelegített, kikapcsolt állapotban lévő sütőbe. Ezután vegyük ki a formát, és állítsuk a sütőt 200°C-ra, alsó-felső programra. Amíg a sütő melegszik, a kenyér legyen a konyhapulton, lefedve. Mielőtt a sütőbe rakjuk, puha ecsettel, lazán kenjük át a tetejét (vagy olajspray-vel is lefújhatjuk). Sütés: 200°C-ra előmelegített sütőben, alsó - felső programon 60 perc (erősebb sütőben akár 50 perc is elegendő lehet). Miután kisült a kenyér, vegyük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt, hajdinaliszt, bambuszrost, sűrítő anyag (xantán gumi), savanyúságot szabályozó anyag (aszkorbinsav).
Kenyér - A változatos ízek forrása
A kenyér nemcsak egy egyszerű élelmiszer, hanem a világ gasztronómiájának változatos ízletes képviselője. A különféle fajták és ízesítések végtelen lehetőségeket kínálnak. A kenyér mindenki szívéhez közel áll.
A kenyér készítése során számos variációt alkalmazhatunk. A magvak, fűszerek, vagy akár zöldségek hozzáadásával egyedi ízélményeket érhetünk el. A rozskenyér, a fokhagymás bagett vagy a zöldfűszeres ciabatta mind-mind különleges ízvilágot kínál. Ezen kívül a különböző sütési technikák, mint a gőzös sütés vagy a kovászos kenyér készítése, új dimenziókat adnak a kenyér élvezetéhez.
A kenyér ízletes és tápláló kísérője lehet a napi étkezéseknek, legyen szó szendvicsekről, levesekről vagy önálló falatokról. Az ízletes kenyér élvezete nemcsak a táplálkozás része, hanem egy örömteli élmény is, amely sok ember életét gazdagítja.
Kenyér lisztkeverék - Kényelem és frissesség
A kenyér lisztkeverék egy praktikus megoldás a friss kenyér készítésére otthon. Gyorsan és egyszerűen használható, így bárki számára elérhető élményt nyújt. Az ízek és textúrák változatossága mindenki számára vonzó.
A kenyér lisztkeverék tartalmaz minden szükséges összetevőt, így csak vízre és élesztőre van szükség az elkészítéséhez. A különböző gabonafélék kombinálásával ízletes és tápláló kenyerek készíthetők. Az elkészítés folyamata nem igényel különösebb tapasztalatot, így akár kezdők is bátran nekiláthatnak. A friss kenyér sütése már csak azért is élvezetes, mert a ház illata mindenkit elbűvöl.
A kenyér lisztkeverék nemcsak az otthoni pékség élményét kínálja, hanem az egészséges táplálkozás szempontjából is előnyös. A házi készítésű kenyér tele van értékes tápanyagokkal, és egyedi ízélményeket nyújt. Fedezze fel a kenyérsütés örömét, és varázsoljon finom falatokat az asztalra!




