Természetes alapú, vegán és gluténmentes sütőpor, amely tökéletes bármilyen süteményhez.

Szafi vegán reform sütőpor 100g leírása

Garantáltan gluténmentes, emellett nem tartalmaz kukoricakeményítőt, búzát, szóját, ezért az ezekre érzékenyek/allergiások is fogyaszthatják. A legtöbb gluténmentes sütőporra a kukoricamentesség sajnos nem igaz.

Lágy, szellős, könnyű szerkezetű tészták készíthetők vele élesztő- és foszfátmentesen. Természetes borkősavat tartalmaz, a szintetikusan előállított foszfát vegyületekkel szemben. A hagyományos sütőpor kiváltására is alkalmas!

Összetevők: tápiókakeményítő, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát /szódabikarbóna/), savanyúságot szabályozó anyag (kálium-tartarát), nyílgyökérliszt, bambuszrost.

Sütőpor - az otthoni pékség titka

A sütőpor a házi sütemények egyik legfontosabb összetevője, amely a tészták levegősségét biztosítja. Könnyen használható, és jelentősen javítja az édességek állagát. A sütőpor nélkül nehezen készíthető el a legtöbb sütemény.

A sütőpor egy szerves vegyület, amely különböző sókból áll. Amikor a tésztába kerül, a nedvesség hatására aktiválódik, és szén-dioxid gáz keletkezik. Ez a gáz a tésztában buborékokat képez, amelyek megemelik a tésztát, így a sütemények könnyedén és levegősen sülnek meg. A sütőpor használatának titka a megfelelő adagolásban rejlik, hiszen a túl sok sütőpor keserű ízt adhat, míg a túl kevés nem biztosítja a kívánt emelkedést.
A sütőpor tárolása is lényeges, hiszen a hatékonysága hosszú távon csökkenhet. Az optimális tárolási körülmények között a sütőpor hosszú ideig megőrzi frissességét. A sütőpor tehát elengedhetetlen hozzávaló a házi péksüteményekhez, amely segíti a tökéletes állag elérését és a finom ízek kibontakozását.