Poralap tejszínes-sajtos csirkemellhez.
Szafi Reform tejszínes-sajtos csirkemell poralap 80g leírása
Összetevők: tápióka keményítő, batáta liszt, só, paprika, hagyma, curry (kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayennebors), őrölt fokhagyma, zöld fűszerek (oregano, majoranna, rozmaring, kakukkfű, borsikafű, zsálya, bazsalikom, petrezselyem), őrölt bors, szerecsendióvirág. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegen készült.
Felhasználási javaslat:
Sajtos-kókusztejszínes csirkemell:
Hozzávalók (4 adaghoz): 80 g Szafi Reform Poralap"Tejszínes - sajtos" csirkemellhez, 800 g csirkemell filé (vegetáriánusoknak, vegánoknak: nyers brokkoli, karfiol), 0,5 dl. víz, 4 dl. kókusztejszín (pl. cocomas), 20 g citromlé, 200 g reszelt sajthelyettesítő (tejfogyasztóknak hagyományos sajttal is készíthető, de akár el is hagyható).
Elkészítés: a csirkemellet vágjuk kis kockákra. Keverjük ki a szószalapot, a kókusztejszínnel (pl. Cocomas), a vízzel, és citromlével. Majd ebbe a sűrű krémbe forgassuk bele a kockázott csirkemellet. A reszelt sajt felét tegyük egy jénai tál aljára, majd erre öntsük a szószos csirkét, és szórjuk meg a sajt másik felével. Előmelegített sütőben 180 fokon, 50 percig süssük, fedő nélkül.
Átlagos tápérték 100 g poralapban: Energia: 1420 kJ/336 kcal, zsír: 2,1 g -amelyből telített zsírsavak: 1,2 g, szénhidrát: 72 g -amelyből cukrok: 13 g, rost: 8 g, fehérje: 3,2 g, só: 3,9 g.
Sajt szósz - A konyha kedvence
A sajt szósz egy gazdag és ízletes kiegészítő, ami bármilyen étkezést különlegessé tesz. Ideális választás tésztákhoz, zöldségekhez és húsételekhez. Fedezd fel a sajt szósz varázsát! Az elkészítése egyszerű: a sajtokat és a tejszínt alacsony hőfokon kell összeolvasztani, majd fűszerekkel ízesíteni. Az ízek harmóniáját a különböző sajtok és fűszerek adják meg, így igazán gazdag ízélményt kapunk.
A sajt szósz alapjául szolgáló sajtok közé tartozik a cheddar, a mozzarella és a parmezán, de bármilyen kedvenc sajtodtól függően variálhatod az ízeket. A fokhagyma, bors és egyéb fűszerek hozzáadásával még karakteresebbé teheted a szószt. Az elkészítés során a sajtokat alacsony hőmérsékleten kell olvasztani, hogy sima és krémes állagot érj el.
A sajt szósz nemcsak ízletes, hanem rendkívül sokoldalú is. Használhatod mártogatósnak, öntetként vagy akár főétel kísérőjeként is. A sajt szósz minden ételt különlegessé varázsol, így érdemes kipróbálni a különböző fogásokkal.
Szósz - Az ízek sokszínűsége
A szószok világa rendkívül gazdag és változatos, lehetőséget adva a kreativitásra. Az ízek sokfélesége lehetővé teszi, hogy minden étkezés egyedi legyen. Fedezd fel a szószok sokszínűségét!
A szószok készítése során különböző ízkomponensek kombinálásával érhető el a kívánt ízélmény. Az édes, savanyú, sós és csípős ízek harmonikus egyensúlyának megteremtése kulcsfontosságú. Különösen népszerűek a házi készítésű szószok, hiszen így a legjobb minőségű alapanyagokból készítheted el őket. A friss fűszerek, zöldségek és egyéb hozzávalók használata garantálja az ízek intenzitását és frissességét.
A szószok nemcsak a főételek kísérői, hanem önálló ínycsiklandó falatok is lehetnek. Kínálj különféle mártogatósokat, amelyek színesítik a vendégváró falatozásokat! A szószok tehát nemcsak az ételek ízét fokozzák, hanem a gasztronómiai élmény teljességét is biztosítják. Fedezd fel a világ legizgalmasabb ízeit, és alakítsd át az étkezéseidet!





