Gluténmentes, hozzáadott cukortól mentes vadas szósz alap.
Szafi Reform vadas szósz alap édesítőszerrel 80g leírása
A termék gluténmentes, tejmentes, szójamentes, kukoricamentes, tartósítószermentes, mesterséges ízfokozóktól mentes! Összetevők: zöldségek (sárgarépa, paszternák gyökér, petrezselyem gyökér és levél, vöröshagyma, zeller gyökér és levél, póréhagyma, fokhagyma, pritamin), tápióka keményítő, só, édesítőszer (eritrit), pirospaprika, füstölt paprika, feketebors. A szósz alap 100 g energiatartalmából 90 kJ/23 kcal energia származik élelmi rostokból. A szósz alap 100 g szénhidráttartalmából 15 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Vadas recept:
Hozzávalók: 800 g hús (pl. marha, pulykacomb), 2 ek. kókuszolaj, 80 g Szafi Reform vadas szósz alap, 80 g kókuszkrém, 10 g 100%-os citromlé, 10 g édesítetlen natúr mustár (pl. dijoni), 6 dl víz.
Elkészítés: A csíkokra vágott húst a kókuszolajon megpároljuk. Ha a hús túl sok levet engedne, öntsük le róla! (Marhahús esetén addig pirítsuk a húst, míg el nem párolog az összes víz) Közben a vízben keverjük el a mustárt, citromlevet, kókuszkrémet és vadas alapot. A hőfokot lejjebb véve (villanytűzhelyen 9-esről 6-os, 7-es fokozat) kb. 40-50 percig főzzük fedő nélkül, időnként megkeverve.
VEGÁN változat:
Hozzávalók: 1 kg padlizsán (fél karikákra vágva), 80 g Szafi Reform gluténmentes vadas alap, 80 g kókuszkrém, 15 g 100%-os citromlé, 10 g édesítetlen mustár (pl. dijoni), 5.5-6 dl víz.
Elkészítés: egy nagyobb fazékba tegyük fel a félbe vágott padlizsán karikákat a kikevert vadas alappal (víz, vadas alap, mustár, citromlé, kókuszkrém) majd lassú tűzzön, fedő alatt főzzük, sűrűn megkevergetve kb. 20 percig. Frissen facsart citromlével ízesítsük még utólag, ha édesnek találjuk! A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegen készült. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1124 kJ/266 kcal, zsír: 2 g -amelyből telített zsírsavak: 0,3 g, szénhidrát: 66,9 g -amelyből cukrok: 10,8 g -amelyből poliolok: 15 g, rost: 11,3 g, fehérje: 4,4 g, só: 11,9 g.
Vadas - A természet ajándéka
A vadas egy hagyományos magyar étel, amely a vad húsok ízét emeli ki. Ez az étel különleges ízélményt nyújt, és a természet közelségét idézi.
A vadas elkészítése sok odafigyelést igényel. A vad húst, például őz- vagy szarvascombot, fűszerekkel ízesítik, majd lassú tűzön párolják, hogy az ízek jól összeérjenek. A mártásban található zöldségek, mint a sárgarépa és hagyma, valamint a fűszerek, mint a bors és babérlevél, gazdagítják az ételt. A vadas nemcsak ízletes, hanem tápláló is, ideális választás ünnepi étkezésekhez.
Tálaláskor a vadas legjobban galuskával vagy főtt burgonyával illik, így minden falatot élvezhetünk. A gazdag, sűrű mártás és a vad hús íze egy különleges gasztronómiai élményt nyújt, amely mindenkit lenyűgöz és emlékezetessé teszi az étkezést.
Vadas fűszerkeverék - az ízek mesterműve
A vadas fűszerkeverék a vadételek autentikus ízét hozza el minden étkezéshez. Gazdag összetevői révén egyedi karaktert ad az elkészített ételeknek. Ideális társ a konyhában.
Ez a fűszerkeverék a vadételek szerelmeseinek lett kifejlesztve, és tökéletes választás a pörköltek, sültek és egytálételek ízesítésére. Az összetevők, mint a majoránna, rozmaring és bors, remekül kiegészítik a húsok ízét, így minden falat élvezetes lesz. A vadas fűszerkeverék nemcsak a hagyományos ételekhez, hanem modern gasztronómiai kísérletekhez is jól illik.
Az ízek sokszínűsége lehetővé teszi, hogy különféle fogásokat készítsünk vele, így minden étkezés különlegessé válik. Fedezze fel a vadas fűszerkeverék varázsát, és tapasztalja meg, hogyan emeli az ételek ízét egy új szintre!




