Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát.

Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék 1000g leírása

Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani. A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetesen módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!

Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt.

Felhasználási javslat:

Hozzávalók (495 grammos kenyérhez): 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék, 3 g porélesztő, 1 g szódabikarbóna, 4 g só, 275 g langyos víz, 20 g frissen facsart citromlé, 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!).

Elkészítés: a langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze. Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12x21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába). Vizes spatulával simítsuk el a tetejét. Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig. Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!). Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.

Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges! A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz. Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.

Kiszerelés: 1000 g.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia: 1502 kJ/354 kcal, zsír: 1,7 g -amelyből telített zsírsavak: 0,4 g, szénhidrát: 74,7 g -amelyből cukrok: 1,4 g, rost: 5,2 g, fehérje: 7,5 g, só: 0,02 g.

Kenyér - A változatos ízek forrása

A kenyér nemcsak egy egyszerű élelmiszer, hanem a világ gasztronómiájának változatos ízletes képviselője. A különféle fajták és ízesítések végtelen lehetőségeket kínálnak. A kenyér mindenki szívéhez közel áll.

A kenyér készítése során számos variációt alkalmazhatunk. A magvak, fűszerek, vagy akár zöldségek hozzáadásával egyedi ízélményeket érhetünk el. A rozskenyér, a fokhagymás bagett vagy a zöldfűszeres ciabatta mind-mind különleges ízvilágot kínál. Ezen kívül a különböző sütési technikák, mint a gőzös sütés vagy a kovászos kenyér készítése, új dimenziókat adnak a kenyér élvezetéhez.
A kenyér ízletes és tápláló kísérője lehet a napi étkezéseknek, legyen szó szendvicsekről, levesekről vagy önálló falatokról. Az ízletes kenyér élvezete nemcsak a táplálkozás része, hanem egy örömteli élmény is, amely sok ember életét gazdagítja.

Kenyér lisztkeverék - Kényelem és frissesség

A kenyér lisztkeverék egy praktikus megoldás a friss kenyér készítésére otthon. Gyorsan és egyszerűen használható, így bárki számára elérhető élményt nyújt. Az ízek és textúrák változatossága mindenki számára vonzó.

A kenyér lisztkeverék tartalmaz minden szükséges összetevőt, így csak vízre és élesztőre van szükség az elkészítéséhez. A különböző gabonafélék kombinálásával ízletes és tápláló kenyerek készíthetők. Az elkészítés folyamata nem igényel különösebb tapasztalatot, így akár kezdők is bátran nekiláthatnak. A friss kenyér sütése már csak azért is élvezetes, mert a ház illata mindenkit elbűvöl.
A kenyér lisztkeverék nemcsak az otthoni pékség élményét kínálja, hanem az egészséges táplálkozás szempontjából is előnyös. A házi készítésű kenyér tele van értékes tápanyagokkal, és egyedi ízélményeket nyújt. Fedezze fel a kenyérsütés örömét, és varázsoljon finom falatokat az asztalra!